Accessoarer utan kön i uppdaterade The Sims

Imorse (nåja, vid 11) så läste jag nyheten om en ny uppdatering till Sims 4 som tar bort könskodningen på alla inställningar i skapandet av simmar. Nu kan din manlige sim ha högklackat och kjol eller långt hår,kvinnorna kan ha kostym, kort hår och andra heltokiga saker (*ironi på tokigt ifall det inte var uppenbart).

Efter att ha smält förvåningen över att The Sims fortfarande finns och spelas världen över (jag är uppenbarligen inte down with den målgruppen) så läser jag vidare och inser att det här är ju toppen! I ett spel där man skapar och livar små avatarer är det såklart extra viktigt att inte exkludera folk genom att säga att vissa val bara är möjliga för ett eller annat kön.

Sen minns jag hur internet fungerar och kanske särskilt spelvärlden. Håller andan och ger mig ut på nätet och twitter… Men allt är lugnt. De kommentarer jag hittar är positiva eller ointresserade vilket ju är helt logiskt egentligen, att någon annan kan använda hela skapa-sim verktyget påverkar ju faktiskt inte den person som var nöjd med befintliga alternativ. Bara det att världen sällan fungerar så logiskt. Det närmaste jag hittar kritik är en försiktig fråga om det kommer påverka hur statisterna (“townies”) kommer se ut, nej blir svaret tyvärr men ett steg i taget antar jag.

Tack internet för att ni varit rimliga idag!

Published by

Etysen

Consultant in the area of IT Project Management and project administration. Dedicated technical enthusiast playing with mobiles, computers etcetera. The rest of my time goes into music (mainly guitar or listening) and friends (including my family).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*