Är jag ett mediehus nu?

Har hittat en ny podd som rör sig i trakten medier/journalistik som jag av oklara skäl tycker är tillräckligt nära teknik och internet för att vara kul. Det där med digitalisering kan man kanske säga.

Podden heter Mediepodden (talande, men roligt?) och senaste avsnittet handlar bland annat om “enmansmedia” eller “solojournalister”. Himla intressant, det finns en utveckling där enskilda journalister eller andra personer hittar en egen nischpublik som kan konkurrera med större medier i räckvidd. Som exempel nämner de både journalister som Joakim Lamotte och Erik Niva men också youtubers som MissLisibell. Det här är ett kul ämne på många sätt och jag rekommenderar en lyssning av avsnittet men jag fastnade särskilt på tankarna kring vad som är journalism respektive medier. Under min “om bloggen” sida har jag sedan starten (ungefär i alla fall) haft en text om att jag inte skriver nyheter,  vilket ofta stämmer. Jag gör få avslöjanden och mycket jag får för mig att skriva om handlar inte alls om något tidsbundet, just-nu men det är också en tämligen snäv definition av nyheter. Om jag idag plitar ner en reflektion om en händelse som skedde två veckor sedan, så har sannolikt storyn utvecklats något, annars skulle jag inte tänkt på det. Oavsett om det är nya fakta eller jag bygger vidare på andras tankar så har jag i det läget gjort en nyhetsvärdering och bedömt att det här är viktigt nog för mig att spendera en liten stund med. Men jag fortsätter nog att inte se mig själv som ett medium eller vad vi nu ska kalla medier i singular. Spridning kommer kanske in där också ;)

Published by

Etysen

Consultant in the area of IT Project Management and project administration. Dedicated technical enthusiast playing with mobiles, computers etcetera. The rest of my time goes into music (mainly guitar or listening) and friends (including my family).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*