Huawei Mate S

Sökandet efter den perfekta telefonen

Genom händelser utom min kontroll (nåja) så har min telefon gått i pension med en trasig skärm. Att byta den går på whooping 1500:- vilket känns lika kul som tidig frukost en lördagsmorgon. Mycket roligare då att hitta fram en ersättare! Så idag tänkte jag skriva ett stycke eller två om ångesten som drabbar mig varje gång jag ska köpa telefon. Det finns helt enkelt så mycket att tänka på och välja bland. Dessutom känns det som att det alltid kan komma en ny bättre imorgon, oh the horror.

Självklart måste flytet vara bra men att räkna ut vilken hårdvara som kommer upplevas så är inte riktigt lika lätt. Brukar vara ganska tydligt i recensioner om det är något att oroa sig för dock så att lära sig vilket chipset som gäller just nu försöker jag skippa, lär mig mest om det är något jag ska undvika. Istället kan jag fokusera på önskelistan vilket är mycket trevligare:

 • “Bra” batteri, inom citationstecken eftersom jag inte förväntar mig mer än en dag. Men det är minimum.
 • Inte världens största skärm. Jag har vant mig vid 5″ någonting men när det kryper upp mot 6″ är det inte för mig.
 • Vill helst inte ha glasbaksida, de blir så sjukt hala och fläckiga. Jag fattar faktiskt inte att det fortfarande används överhuvudtaget. Varför varför varför göra även baksidan ömtålig?
 • Kamera. Min Nexus 5X har en rätt trevlig kamera som min sambo nu roar sig med, min Sony Z3 Compact som just kraschat däremot…långsam och lyckas ofta ta märkligt dåliga bilder särskilt i mörker.
 • Hade gärna sett USB-C kontakt.
 • Snygg! Jag vill ha en neat telefon som känns, i brist på bättre ord, cool.

Top contenders just nu då.

 • Samsung S7, såklart. Det mest intressanta jag sett från Samsung på rätt länge men…det är ändå Samsung. Vilket råkar vara tillverkaren av de två sämsta telefoner jag någonsin haft.
 • Motorola Moto X Force. Gillar det Motorola gjort på sistone både före och efter försäljningen till Google och sen Lenovo. Force har lockelsen med en “okrossbar” skärm, 3-årsgaranti. Det låter ju rätt trevligt! Men stooor :/
 • Huawei Mate S är spännande men jag måste lyckas hitta en butik där jag kan klämma lite på den. Kul med lite udda tillverkare.
 • Samma sak med Xiamo mi 5
 • Och för den delen, LG G5. Har varit riktigt nöjd med mina Nexusenheter tillverkade av LG även om de haft svagheter

 

Argh. Det var nog med ångest för en dag, får se vad jag kan tänkas hitta på. Förslag mottages tacksamt :)

Published by

Etysen

Consultant in the area of IT Project Management and project administration. Dedicated technical enthusiast playing with mobiles, computers etcetera. The rest of my time goes into music (mainly guitar or listening) and friends (including my family).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*