>Gammal teknik får nytt liv

>Jag har ju som bekant slarvat bort min telefon, utöver det man kan räkna ut är tråkigt har jag börjat lida mer och mer av att inte kunna lyssna på musik jämt och ständigt.

Därför blev jag lycklig när jag hittade min gamla mp3-spelare i en låda där den nog spenderat de senaste..2-3 åren.
Det är en Rio Carbon på 5GB som väl är rätt stor om man jämför med dagens knappnålsspelare men den är fortfarande relativt smidig. Eftersom jag redan när jag köpte den 2004 var lite nördig är det en fin apparat på många sätt, 20 timmar uppspelningstid uppskattar jag mycket. Hyfsad kontrast mot mobilerna man måste ladda varje natt…

Sagt och gjort, tog med mig den till jobbet för att ladda via datorn (mini-usb, mums med standard).
Kommer och tänka på att det kanske släppts en senare Firmware, ut och jaga. Hittar mycket riktigt en senare på Rios hemsida. Bara det är lite tufft eftersom Rio Audio inte finns längre.
Men det stannar inte där…efter en sökning på Google visar det sig att Rio hade fin fina resurser i form av sina anställda. En tidigare utvecklare verkar ha gillat sitt jobb, för 6 månader efter att Rio drog sig undan MP3 marknaden släpps en ny (inofficiell) Firmware kallad: The Developers Cut.

Den tidigare anställde har lagt lite av sin fritid på att ge en present till alla Carbon ägare (finns även för spelaren Forge). Genom lite efterforskningar landar filen på min dator. Trots dess inofficiella status är installationen komplett med Rio logga och allt. Väl på plats testar jag…och jublar. Det här är bra grejor!

I korthet har följande hänt med min nygamla leksak:

  • On-the-go playlist editing added – Som jag saknade det när min användes dagligen!
  • TXT visning added – Ingen aning om vad jag ska me det till :)
  • Sleep funktion – Klockrent!
  • Volym inställning via meny – Tydligen har många pajat sina volym rattar, dock inte jag.
  • Play song options added – väljer jag en låt kan jag nu välja att den ska spela bara den låten, fortsätta med resten av listan m.m.
  • + lite nya inställningar av olika slag
  • +snabbare menyer
  • +Mycket snabbare uppstart, från c:a 20 sekunder till under 10.

Jag mår som en prins och det känns som om jag träffat en kompis jag trodde var förlorad för flera år sedan, sen när man väl ses har kompisen blivit 7 resor bättre!
Ska få upp lite bilder på klenoden när jag kommer hem.

Developers Cut 3.04 – Download – Source: Wikipedia
I’ll try to find some place to store this and make it available for the masses. Many of the links out there are already dead. The link from Wikipedia works at least for now June 2009.

Published by

Etysen

Consultant in the area of IT Project Management and project administration. Dedicated technical enthusiast playing with mobiles, computers etcetera. The rest of my time goes into music (mainly guitar or listening) and friends (including my family).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*