HTC presenterar min nya telefon

Om du råkar läsa här med viss regelbundenhet kanske du noterat att jag är på jakt efter en ny telefon (börjar bli en aning kritiskt då min reserv Nexus 5 tappat WiFi-funktionen). Jag skrev ihop en lista med telefoner jag kikade på och vad jag letade efter i min nya lur för några veckor sedan här.

LG G5 låg länge väldigt bra till, men sen släpptes den och…den byggkonstruktionen ser helt enkelt inte bra ut. Överlag har inte recensionerna levt upp till mina förväntningar gällande det mesta, inklusive kamera.

Sen idag, enter HTC 10. Jag har varit väldigt nöjd med mina tidigare HTC lurar, nämligen Nexus One och innan det Magic. I jämförelse med mina Samsunglurar där bägge två varit riktiga bottennapp.

Såhär såg önskelistan ut, matchat mot HTC 10:

  • “Bra” batteri, inom citationstecken eftersom jag inte förväntar mig mer än en dag. Men det är minimum. — Låter lovande med upp till 2 dagar. Överlag att de pratade så mycket om batteriet och hur de arbetat för att få ut max känns positivt.
  • Inte världens största skärm. Jag har vant mig vid 5″ någonting men när det kryper upp mot 6″ är det inte för mig. — 5.2″ och inte alltför mycket kanter, check!
  • Vill helst inte ha glasbaksida, de blir så sjukt hala och fläckiga. Jag fattar faktiskt inte att det fortfarande används överhuvudtaget. Varför varför varför göra även baksidan ömtålig? — Här är det metall som gäller! Undrar om jag kommer tycka det är halt men vi får se, formen gör ju mycket också.
  • Kamera. Min Nexus 5X har en rätt trevlig kamera som min sambo nu roar sig med, min Sony Z3 Compact som just kraschat däremot…långsam och lyckas ofta ta märkligt dåliga bilder särskilt i mörker. — I princip omöjligt att säga innan, säljsnacket låter ju bra såklart. Återigen lovande dock att de fått toppoäng i DxOMark, ett välrespekterat test där HTC 10s 88 poäng matchar Samsungs S7
  • Hade gärna sett USB-C kontakt. — Jajamän! Skeppas dock med en laddare med vanlig USB i basen av oklara skäl men här kan det finnas något jag inte fattat :) Möjligen för att kunna användas med andra laddare? Snabb ska den vara iallafall, 30 minuters laddning ska räcka en dag.
  • Snygg! Jag vill ha en neat telefon som känns, i brist på bättre ord, cool. — väldigt svårt att säga från bilder och filmer (vilket nu märkts med LG G5) men jag gillar intrycket hitintills.

 

Så bock bock bock, HTC kom och ta mina pengar! Nu ska jag bara välja färg också…

Published by

Etysen

Consultant in the area of IT Project Management and project administration. Dedicated technical enthusiast playing with mobiles, computers etcetera. The rest of my time goes into music (mainly guitar or listening) and friends (including my family).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*