Kort reflektion utanför tekniken

Idag är en dag utan särskilt mycket tid över för bloggandet så jag nöjer mig med att ge ett tips kring jobbsökande.
“Men vad nu, han jobbar ju med IT?” tänker vän av ordning eller andra läsare. Visserligen helt sant, men nu har jag också anställt andra kloka IT-stjärnor under några år. Ta det för vad det är, jag är inte HR-proffs men kan uttala mig för mig själv och delvis kollegor.

Till tipset. Se till att lyfta dina styrkor. Det gäller såklart generellt också men jag tänker precisera. Om det inte uttryckligen efterfrågas ansökan på ett särskilt språk (i mitt fall och säkert vanligast i Sverige, engelska eller svenska) välj det språk du är bäst på. Är svenska ditt modersmål så ÄR den bättre än din engelska med otroligt få undantag. Inte helt ovanligt att jag läser ansökningar som möjligen skulle kunna vara aktuella men som i princip missar chansen för att de skriver på ett språk de inte behärskar – som åtminstone enligt CV inte heller är deras starkaste språk.

Nä hörni, engelska är inte coolt nog för att kompensera att du inte lyckas förmedla din kompetens och
dina kvalitéer.

Published by

Etysen

Consultant in the area of IT Project Management and project administration. Dedicated technical enthusiast playing with mobiles, computers etcetera. The rest of my time goes into music (mainly guitar or listening) and friends (including my family).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*