Vilse i pannkakan

Vem ska disrupta arbetssökandet

Till att börja med vill jag be om ursäkt för disrupta i rubriken, men ni vet vad jag menar och det är svårt att hitta en svensk översättning som ger så direkta associationer. Så, till poängen. Ibland känns arbetsmarknaden lite lost, extremt mycket kommer från kontakter och bra timing (och let’s not forget, komma med rätt privilegier) snarare  än att verkligen vara den mest lämpade.

Som en person som ibland rekryterar, springer på arbetsmarknadsdagar och skriver annonser tycker jag det är väldigt intressant med nya tjänster som på olika sätt försöker revolutionera antingen rekryterandet eller arbetssökandet. Ganska ofta går affärsmodellen (precis som med klassiska rekryteringsbolag) ut på att företag ska betala för att det finns tillgång till kvalificerade kandidater så mest är det kanske arbetssökandet man är ute efter att ändra.

Idag skrev DN om en sån tjänst (här), nämligen Instacruit. Ska säga direkt att jag inte testat tjänsten så det här är ingen recension men ska vi dra det snabbt och förenklat så vill de bli en plattform för rekryterare att leta bland kandidater i och företag att hitta rekryterare. Det skulle nog kunna gå rätt hyfsat, rekryterare som jag haft kontakt med genom åren verkar generellt arbeta väldigt brett med sina nätverk så det kan nog locka. Ändå så förstår jag inte riktigt vad DN vill få sagt med artikeln, en beteendevetare får säga att det ofta är bra att byta jobb (jo det kan nog stämma ibland, särskilt om du vill byta jobb) och ett företag får tacksam uppmärksamhet utan att åtminstone jag lyckas förstå tjänstens stora nyhetsvärde. Äsch, jag menar inte att negga det kan nog gå bra! Dessutom vet vi ju att ha Insta i namnet är en framgångsfaktor (tills Instagram stämmer dig, men innan det)! Det finns också anledning att se över hur jobbsökande fungerar, när både vi i anställande företag och kandidater tycker att det är bökigt och kräver mycket jobb så finns ju förbättringspotential.

Hitintills är jag rätt tveksam över att vi sett den stora förändringen; linkedin fyller sin funktion men är i mångt och mycket ett CV-online som dessutom visar kontakter, en annan tjänst (jag faktiskt har testat) UpTrail, har också sin charm i sin enkla approach men fortfarande blir länken till ett CV (linkedin) avgörande. Smartare (ärligare?) matchningar automatiskt mot all den mängd data om våra erfarenheter vi ständigt skapar i olika databaser hos Facebook, Google, Linkedin? Marknaden är fortfarande vidöppen för driftiga entreprenörer skulle jag påstå.

Published by

Etysen

Consultant in the area of IT Project Management and project administration. Dedicated technical enthusiast playing with mobiles, computers etcetera. The rest of my time goes into music (mainly guitar or listening) and friends (including my family).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*